Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Tjekliste til dyrskue

Følgende tjekliste er ment som en række gode råd til dig der aldrig har prøvet at fremvise din dexter på et dyrskue. Det er ikke nødvendigvis den eneste ”sandhed”, men bare en måde at gøre sir dyr klar på.

Fremvisning: Træn flere gange om ugen i at trække din dexter, så den vænner sig til, at det er dig og rebet der bestemmer. Stil dyret an, og træn at flytte benene, så dyret præsentere sig på fornemmeste vis.

Strigling: Børst dine dyr jævnligt så de vænner sig til berøring overalt. Specielt under maven og på benene. Dyr kan være lige så kildne som mennesker, find dit dyrs kildne punkter og træn berøring så du er sikker på du kan børste/klippe det overalt.

Klipning: Ca. 1 måned før klippes dyrerne (af den uerfarne). Dexteren skal præsenteres korthåret i modsætning til nogle af de andre kødkvægsracer (Skotsk Højland, Galloway, Limousine m.fl.). Under klipningen kan man varierer hårlængden så man fremhæver kvaliteter eller forsøger at skjule mindre fejl. En uge før gåes klipningen efter og dyret trimmes de steder du har overset i første omgang.

Klovbeskæring: Ca, 1 måned før beskæres din dexter. Dyrene kan blive lidt ømme af den ændrede belastning på benene så det er vigtig det foregår i god tid.

Vask: Dexteren skal fremstå på smukkeste vis. Vask din(e) dyr en uge i forvejen og brug masser af neutral sæbe. Al skidt skal løsnes og af, da dette trækker fra i bedømmelsen på dagen. Vær især opmærksom på yver, hals, ører, biklove og mellem benene. Klovene skal være helt rene. Brug evt. hovfedt dagen i forvejen for at løsne skidtet. Vask gentagne gange i ugen op til dyrskuet og gerne på pladsen, hvis nødvendigt​​.

Vi er en forening, der værner om avl af danske Dexter kvæg.

Kontaktoplysninger

Dansk Dexter Forening

Holmegårdsvej 6, Årup, Snedsted

Telefon: 42 30 85 90

E-mail: ​info@danskdexter.dk